Quint Tekst en Foto | Artikel NRC Next: Mag ik deze dans?
Vorige
SLUITEN
Volgende

Artikel NRC Next: Mag ik deze dans?

1 december 2010

Karin Quint bezocht in september 2010 het Jane Austen Festival en schreef naar aanleiding daarvan voor NRC.Next een artikel over de aanhoudende populariteit van de Engelse schrijfster, ook in Nederland:

Ook studente kunstgeschiedenis Marit Eisses (22) is gecharmeerd van de tijd waarin Austen leefde. Dit jaar ging ze al voor de derde keer naar het festival in Bath, haar koffers vol met kostuums. “Natuurlijk hebben we een geromantiseerd beeld van die tijd”, weet ze. “Maar de etiquette, de hofmakerij was toch wel heel erg mooi. Dat een man je in een koets hielp, in plaats van dat hij je vanaf zijn scooter naroept met ‘hé chickie!’”

Het hele artikel kunt u hier downloaden.