Wie we zijn

  • Maurice Janssen
    Journalist/tekstschrijver
    Ik ben een echte generalist, heb een brede interesse en weet van veel onderwerpen wel iets af. Dat is ook de reden waarom ik journalistiek ben gaan studeren. Het leek mij dé manier om gelegitimeerd nieuwsgierig te mogen zijn. Die aanname bleek te kloppen. Voor mijn werk als tekstschrijver krijg ik de kans om bij veel verschillende opdrachtgevers een kijkje in de keuken te nemen. En ook bij mijn (serieus uit de hand gelopen) hobbyproject dat Reizende Boekhandel Louis Tinner heet (voor al uw tweedehands boeken!), helpt het dat ik me voor de gekste dingen kan interesseren. Sinds een tijdje neem ik, geïnspireerd door Karin, ook af en toe de fotocamera ter hand. De eerste echte proef op fotografiegebied kwam toen ik voor onze reisgids Wales een weekje alleen op pad ging. Dat beviel wonderwel en smaakt naar meer.
  • Karin Quint
    Journalist/tekstschrijver/fotograaf
    Mijn eerste krant maakte ik op de Commodore 64, met het programma The Newsroom. Vele A4-tjes vulde ik met nieuwtjes uit de buurt en over familie, vriendjes en vriendinnetjes. Wie er jarig was, ging verhuizen, de hond was vergeten uit te laten; geen nieuws was mij te klein. En wanneer er te weinig kopij was, verzon ik er wel wat bij (een eigenschap die ik mezelf later heb afgeleerd). De Commodore ging uiteindelijk de deur uit, maar mijn liefde voor schrijven bleef. Vele jaren later, na het voltooien van mijn studie Journalistiek, ontdekte ik een andere liefde: fotografie. Laten we maar zeggen dat ik ervan hou om dingen vast te leggen, of dat nu in schrift is of op een digitale sensor. Naast tekstschrijver en fotograaf ben ik ook een lezer. Ik maakte toen ik een jaar of 20 was kennis met het werk van de Engelse schrijfster Jane Austen. Ik wist het toen nog niet, maar het was het begin van een groot avontuur. Op zoek naar 'lotgenoten' startte ik in 2009 de website JaneAusten.nl en in 2014 schreef ik de reisgids Het Engeland van Jane Austen, die gepubliceerd werd door Gottmer/Dominicus.

Wat we doen

Het begin

Quint Tekst en Foto is in 2005 opgericht door Karin Quint. Ze wilde na een schrijvend bestaan bij het Eindhovens Dagblad ook haar fotografie-opleiding in praktijk brengen. Twee jaar later sloot Maurice zich aan bij het bedrijfje. Het tweetal kende elkaar van de Tilburgse Academie voor Journalistiek en Voorlichting. Ze vonden elkaar eerst op persoonlijk vlak en nu ook zakelijk.

Allround

Quint Tekst en Foto is een allround tekst- en fotografiebureau. Dat wil zeggen dat we in principe geen onderwerp en geen medium uit de weg gaan. Wel hebben we de afgelopen jaren veel geschreven over zorg en MKB.

Eigen projecten

Naast ons werk voor opdrachtgevers werken we ook graag aan eigen projecten. Dat leverde bijvoorbeeld de website JaneAusten.nl op, een blog met forum en webshop die is uitgegroeid tot hét trefpunt van Jane Austen minnend Nederland.

We produceerden ook twee reisgidsen die door de gerenommeerde Uitgeverij Dominicus zijn uitgegeven:

• Het Engeland van Jane Austen (door Karin)

• Dominicus Reisgids Wales (door Karin en Maurice)