Hoezo anglofiel?

ONZE REISGIDSEN

Wij houden van Groot-Brittannië. Van het schitterende landschap, de pittoreske dorpjes en levendige steden, de vriendelijke inwoners, gezellige pubs en ja, zelfs van het wisselvallige weer.

Voor uitgever Gottmer reisden wij rond en schreven wij twee reisgidsen in de Dominicus-reeks: Het Engeland van Jane Austen en Wales.

Wales

Van de vier landen die samen het Verenigd Koninkrijk vormen, is Wales voor velen het onbekendst. En dat is onterecht!

Neem alleen al de honderden kastelen, kloosters en prehistorische monumenten die het land rijk is. Samen met een indrukwekkend industrieel erfgoed en de oeroude taal brengen ze de geheel eigen historie en identiteit tot leven.
Ook heeft Wales een spectaculaire natuur. Naast een prachtige kustlijn vol besloten stranden, brede riviermondingen en woeste kliffen heeft het adembenemend mooie heuvel- en berglandschappen.
Hoofdstad Cardiff ontpopt zich met zijn National Museum, Millennium Centre, overdekte winkelpromenades en herontwikkeld havengebied intussen tot een aantrekkelijke bestemming voor stedentrips.

Croeso i Gymru! Welkom in Wales.

Het Engeland van Jane Austen

In Het Engeland van Jane Austen vind je de plekken die belangrijk waren voor Jane Austen; de plaatsen waar ze woonde en waar ze op bezoek of op vakantie ging. Ook staan in de gids de filmlocaties beschreven van recente series en films.
Voor Janeites, de fanatiekste Austen-fans, is deze reisgids een handig hulpmiddel voor een echte Austen-pelgrimage. Maar ook als je geen hardcore fan bent of ‘alleen maar’ anglofiel is deze gids voor jou. Maak kennis met het leven en werk van een van Engelands national treasures en laat je de weg wijzen naar de mooiste en verrassendste plekjes in Engeland.