Quint Tekst en Foto | Reisgids ‘Het Engeland van Jane Austen’
Vorige
SLUITEN
Volgende

Reisgids ‘Het Engeland van Jane Austen’

23 april 2014

9789025753894_coverChawton, Bath, Lyme Regis; het zijn bekende ‘bedevaartsoorden’ voor de liefhebbers van Jane Austen. Duizenden toeristen trekken er jaarlijks naar toe om in de voetsporen te treden van hun favoriete schrijfster. In de 330-pagina’s tellende reisgids Het Engeland van Jane Austen ontbreken deze plaatsen uiteraard niet. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Waar kwam Jane Austens familie vandaan? Waar studeerden haar broers? Wat deed ze wanneer ze in Londen was, waar logeerde ze bij familie en vrienden en welk kuuroord bezocht ze in haar laatste levensjaar in hoop op genezing? Het antwoord op deze vragen vind je in Het Engeland van Jane Austen.

Daarnaast staan in deze gids de filmlocaties beschreven van recente verfilmingen van Jane Austens werk (vanaf 1995). Hij wijst je de weg naar de vijver van Mr Darcy, het Portsmouth uit de verfilming van Mansfield Park en de pastorie van Mr Collins in Hunsford. Laat je imponeren door de pracht en praal van Norland Park en drink thee op het marktplein van Highbury.

In 2009 richtte Karin Quint de website JaneAusten.nl op, de Nederlandstalige website over Jane Austen. In 2012 besloot ze een Jane Austen-reisgids te schrijven; met haar Suzuki Swift reisde ze in 2013 enkele maanden door Engeland. Het Engeland van Jane Austen is in april 2014 uitgegeven door Dominicus.
Meer informatie vindt u op de website over de reisgids.