Quint Tekst en Foto | Karin Quint
Vorige
SLUITEN
Volgende

Karin Quint

Journalist/tekstschrijver/fotograaf
Neem contact op

Mijn eerste krant maakte ik op de Commodore 64, met het programma The Newsroom. Vele A4-tjes vulde ik met nieuwtjes uit de buurt en over familie, vriendjes en vriendinnetjes. Wie er jarig was, ging verhuizen, de hond was vergeten uit te laten; geen nieuws was mij te klein. En wanneer er te weinig kopij was, verzon ik er wel wat bij (een eigenschap die ik mezelf later heb afgeleerd).

De Commodore ging uiteindelijk de deur uit, maar mijn liefde voor schrijven bleef. Vele jaren later, na het voltooien van mijn studie Journalistiek, ontdekte ik een andere liefde: fotografie. Laten we maar zeggen dat ik ervan hou om dingen vast te leggen, of dat nu in schrift is of op een digitale sensor.

Naast tekstschrijver en fotograaf ben ik ook een lezer. Ik maakte toen ik een jaar of 20 was kennis met het werk van de Engelse schrijfster Jane Austen. Ik wist het toen nog niet, maar het was het begin van een groot avontuur. Op zoek naar ‘lotgenoten’ startte ik in 2009 de website JaneAusten.nl en in 2014 schreef ik de reisgids Het Engeland van Jane Austen, die gepubliceerd werd door Gottmer/Dominicus.