Quint Tekst en Foto | Downton Abbey in NRC Handelsblad en NRC Next
Vorige
SLUITEN
Volgende

Downton Abbey in NRC Handelsblad en NRC Next

9 juni 2011

De Engelse ITV-serie Downton Abbey werd in maart 2011 uitgezonden op de Belgische zender Eén. Karin Quint schreef voor NRC.Next en NRC Handelsblad een artikel over dit bijzonder geslaagde kostuumdrama.

Heel hoog waren de verwachtingen niet toen Downton Abbey werd aangekondigd. De serie is gemaakt door de Engelse commerciële zender ITV. Daar waren de laatste jaren vooral soaps en reallife programma’s te zien met veelzeggende namen als Celebrity Wrestling en Love Island. Maar Downton Abbey werd een verrassing. Critici waren verbaasd na het kijken van de eerste aflevering: dit was kwaliteitstelevisie. Een beetje soap, maar wel stijlvol, goed geschreven en met een indrukwekkende cast. En niet te vergeten: een adembenemend decor.

Lees hier het hele artikel.

NB: Downton Abbey wordt vanaf zaterdag 25 juni 2011 uitgezonden door de NCRV op Ned. 2